Fisa nr 5


1.      Creați structura de foldere de mai jos pe Desktop

2.      În folderul documente creați un document text cu numele cnam, unde inserați data și ora automat pe rândul 1, apoi pe rândul 2 numele vostru și clasa. Modificați fontul utilizat în Arial, 18 pct, italic.
3.      Copiați fișierul cnam.txt în folderul vechi. 
4.      Creați un document text cu numele rezultat în folderul noi. Pe rândul 1 treceți rezultatul calculului de mai jos
1459+5899/789
5.      Realizați o captură de ecran a accesoriului Calculator – varianta statistic, salvați cu numele calculator.jpg în folderul imagini. Salvați apoi aceeași imagine cu numele calc.tiff în folderul salvate.
6.      Realizați în Paint desenul de mai jos. Spațiul de lucru 400x400 pixeli. Fundal culoare creată de utilizator RED – 197, GREEN – 112, BLUE – 196. Textul va fi scris cu font PAPYRUS, 18 pct, bold, orice culoare. Salvați cu numele desen.png în folderul imagini, apoi cu numele desen1.gif în folderul salvate.

 7.    Stabiliți ca imagine pentru background desktop imaginea desen.png, creați o captură de ecran pe care o salvați cu numele back.jpg în folderul salvate.
8.      Arhivați folderul salvate, apoi arhiva redenumită copie.rar o salvați în folderul vechi.
9.      Arhivați folderul Nume_elev_clasa, trimiteți la adresa cnambistria@yahoo.ro, subiectul Numele și clasa elevului.

Comentarii